« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-23 21:28:11
Temat: sernik na zimno - Help from Paryz !Help ! A l'aide !
Tesciowa kolezanki chcialaby zjesc sernika (na zimno) z czasow swojej mlodosci
studenckiej w Polsce. Zobowiazuje sie dostarzyc najbardziej wykwinte francuskie
przepisy w zamian za pomoc. Help. Help. help...help
Ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-24 10:03:56
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik <n...@y...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisała:
> Tesciowa kolezanki chcialaby zjesc sernika (na zimno) z czasow swojej
> mlodosci studenckiej w Polsce. Zobowiazuje sie dostarzyc najbardziej
> wykwinte francuskie przepisy w zamian za pomoc.
Sernik na zimno z truskawkami:
http://www.kulinaria.pl/przepis.asp?nr=312&p=2
Inne serniki na zimno:
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=1397&nr10=6
http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=862&nr50=67
Jezeli masz cos ulubionego i godnego polecenia z kuchni francuskiej,
to oczywiscie podaj przepis.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 11:10:27
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !> Użytkownik <n...@y...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisała:
> > Tesciowa kolezanki chcialaby zjesc sernika (na zimno) z czasow swojej
> > mlodosci studenckiej w Polsce. Zobowiazuje sie dostarzyc najbardziej
> > wykwinte francuskie przepisy w zamian za pomoc.
>
> Sernik na zimno z truskawkami:
> http://www.kulinaria.pl/przepis.asp?nr=312&p=2
>
> Inne serniki na zimno:
> http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=1397&nr10=6
> http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=862&nr50=67
Dzekuje bardzo
>
> Jezeli masz cos ulubionego i godnego polecenia z kuchni francuskiej,
> to oczywiscie podaj przepis.
>
A co lubisz ? (Uprzedzam, ze z deserow jestem kiepska, to zreszta widac !)
> Pozdrawiam
> Lilla
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 11:12:13
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !> Użytkownik <n...@y...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisała:
> > Tesciowa kolezanki chcialaby zjesc sernika (na zimno) z czasow swojej
> > mlodosci studenckiej w Polsce. Zobowiazuje sie dostarzyc najbardziej
> > wykwinte francuskie przepisy w zamian za pomoc.
>
> Sernik na zimno z truskawkami:
> http://www.kulinaria.pl/przepis.asp?nr=312&p=2
>
> Inne serniki na zimno:
> http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=1397&nr10=6
> http://www.kuchniaonline.pl/index.php?id=862&nr50=67
Dzekuje bardzo
>
> Jezeli masz cos ulubionego i godnego polecenia z kuchni francuskiej,
> to oczywiscie podaj przepis.
> A co lubisz ? (Uprzedzam, ze z deserow jestem kiepska, co zreszta widac !)
>
Ewa
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 12:22:25
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik <n...@y...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisała:
> A co lubisz ? (Uprzedzam, ze z deserow jestem kiepska, to zreszta widac !)
Jeszcze tego nie widac ;-)
To nie musi byc deser, moze byc cos innego, np. jakas salatka.
Ale gdyby skoncentrowac sie na deserach, to z Francja kojarzy
mi sie tarta. Czy tak wlasnie jest, czy jest ona tam popularna?
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 12:39:42
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9c3r5d$p2j$1@slimek.man.lublin.pl...
> Ale gdyby skoncentrowac sie na deserach, to z Francja kojarzy
> mi sie tarta. Czy tak wlasnie jest, czy jest ona tam popularna?
Hm... a mi sie jakos tarta nie kojarzy z deserem. Przynajmniej nie w
pierwszej kolejności.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:09:49
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> Hm... a mi sie jakos tarta nie kojarzy z deserem. Przynajmniej nie w
> pierwszej kolejności.
A z czym, jesli mozna wiedziec?
Bo mnie tylko z rodzajem ciasta, a wiec z deserem.
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:13:27
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:9c3tu9$tu0$1@slimek.man.lublin.pl...
> A z czym, jesli mozna wiedziec?
> Bo mnie tylko z rodzajem ciasta, a wiec z deserem.
>
A moze mi sie cos w lepetynie pokrecilo z giche... Sam juz nie wiem.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:25:45
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !On Tue, 24 Apr 2001 15:13:27 +0200, "Jader"
<j...@p...com.pl> wrote:
>Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
>news:9c3tu9$tu0$1@slimek.man.lublin.pl...
>> A z czym, jesli mozna wiedziec?
>> Bo mnie tylko z rodzajem ciasta, a wiec z deserem.
>>
>
>A moze mi sie cos w lepetynie pokrecilo z giche... Sam juz nie wiem.
>
> Jader
>
czyli quiche
Krysia
P.S. Baza w zasadzie ta sama - ciasto kruche plus "wsad". Moze
byc na slodko, moze byc na slono
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:35:53
Temat: RE: sernik na zimno - Help from Paryz !From: Lilla
>
> Jeszcze tego nie widac ;-)
> To nie musi byc deser, moze byc cos innego, np. jakas salatka.
> Ale gdyby skoncentrowac sie na deserach, to z Francja kojarzy
> mi sie tarta. Czy tak wlasnie jest, czy jest ona tam popularna?
>
Moja jeszcze-nie-teściowa wyprodukowała coś, co tartą z pewnością nie
było, raczej mi nie smakowało, było kosystencji i smaku opony i
zawierało śliwki suszone.
Ktoś chce przepis? ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |