Data: 2004-04-28 11:02:38
Temat: Re: sezon na szparagi
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> Mam pytanie -- jak długo to się utrzyma i czy szparagi nie ostygną zbyt w
> trakcie tej operacji?
>
> Władysław
...ostygna....i to jeszcze jak....one musza sie oziebic do samego srodka
wiec rzeczywiscie beda zimne......Potem nadaja sie do dalszej
obrobki...np...w sosie bearnaise zapieczone chwile w piekarniku...lub w
salatce. Nie ma sensu ich trzymac zbyt dlugo bo nabieraja wody :)...i
tracimy sens "jedrnego szparaga"
podsumowujac
jesli mamy zamiar jesc szparagi na cieplo, z wody z polewami wszelkimi - nie
ma sensu hartowac...
jesli chcemy poddac szparagi dodatkowej obrobce...zapiec itp....mozemy
pobawic sie w lodowate hartowanie
jesli uzyjemy szparagow w salatce jako dodatek...sugeruje zahartowanie
agataw
|