Data: 2004-04-28 10:39:31
Temat: Re: sezon na szparagi
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"waldek" <x...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c6mmnd$cbi$1@inews.gazeta.pl...
> ===
> Czy Wam *naprawdę* aż tak bardzo smakują szparagi???
> Jakoś nie mogę odkryć w tej włóknisto-wodnistej ciapie nic szczególnego. I
> nie to, że nie umiem ich zrobić - w knajpach to też ten ser, beszamel lub
> inne dodatki są w szparagach najlepsze.
>
> waldek
> ===
Moje pierwsze (przeze mnie przygotowane )szparagi byly wlasnie
wloknisto-wodniste.Dlugi czas nie przyrzadzalam sama, a i w restauracjach
smakowaly roznie.Teraz juz sie "wyspecjalizowalam", no i najlepiej smakuja
te najswiezsze, sezonowe(jednoniowe), a nie z importu. Tymi z importu nie
"gardze", bo sa o wiele tansze, ale te uzywam w daniach gdzie szparagi sa
jako dodatek, albo do zupy.Jednak delektuje sie tymi swiezymi i to tylko z
maslem, bez tych nawet dobrych "beszamelow".
Musisz troche "pocwiczyc" z obrobka szparag, a poza tym nie wszyscy musza
wszystko lubiec :-)
Ilona
|