Data: 2004-04-28 10:11:20
Temat: Re: sezon na szparagi
Od: "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik wiku <s...@a...waw.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
> napisał:c6mche$1t3k$...@m...aster.pl...
>
> >(ciach)... aha, jeszcze jedno - wyczytalem, ze po ugotowaniu warto szparagi
> > zhartowac w wodzie z lodem, ktos wie po co ?
>
> nic szczegolnego...aby przerwac proces gotowania i zahartowac, dzieki czemu
> stana sie migiem jedrne i sztywne i to sie utrzyma a nie klapna za 5 minut
> ...ale warunek ze tak sie zachowa TYLKo szparag w pore wyciagniety z
> gara....a nie taki juz w garze omdlaly (ale to chyba kazdy wie) :)
Mam pytanie -- jak długo to się utrzyma i czy szparagi nie ostygną zbyt w
trakcie tej operacji?
Władysław
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|