Data: 2007-09-10 09:35:49
Temat: Re: skórka od Mango
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
IwonaW pisze:
> Użytkownik "Jacek Popławski" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:slrnfe64hf.723.jpopl@darkwood.darkdomain...
>> Nauczyłem się kroić mango dzięki youtube, ale nie znalazłem odpowiedzi na
>> pytanie - co ciekawego można zrobić ze skórki (no i z pestki) od Mango? :)
>
> Skorke z tego co sie zorientowalam mozna zjesc ;-) a pestke wysuszyc i
> zrobic naszyjnik ;-))) kulinarnych zastosowan nie widze, choc chyba gdzies
> mi sie przewinelo ze tez jest jadalna. Z tych dwoch mozliwosci wolalabym
> chyba jednak naszyjnik ;-)
>
> Iwona
>
>
>
Mnie tam bardziej interesuje, czy mango ma dużo tych... małych, co
tuczą, a są dodatnie, wcale nie ujemne ;-)
Ostatnio mam "mangowy" napad obżarstwa - w Lidl są niezłej jakości
owoce: wybieram te duże, ładnie wybarwione, z rumieńcem, kładę je na 2
dni do koszyka z jabłkami (na spód lub wśród) i są potem dzięki temu
pięknie dojrzałe, naprawdę!
Moja córka się dziwi, czemu ciągle jem te "sosny" i ile w końcu można :-D
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|