Data: 2002-07-17 11:00:05
Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "kukos" <k...@n...spam.go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Odwdziecze sie przepisem na Pollo Peppone - pyszna i banalnie prosta
potrawe
> kuchni wloskiej:
> potrzebne nam beda piersi z kurczaka (po 1 szt. na osobe), dojrzale
pomidory
> (rowniez 1 sztuka na glowe), po grubym na palec plastrze DOBREJ szynki,
ser
> zolty (czyli co kto lubi, w kazdym razie duzo).
> Piersi, rozbite i przyprawione mocno czosnkiem i lekko sola, smazymy
> delikatnie z obu stron w glebokiej patelni. Potem na kazdy kawalek piersi
> kladziemy szynke i grubo pokrojone pomidory. Dodajemy przyprawy (bazylia
> koniecznie:) Taka kompozycja musi sie podusic pod przykryciem ok 10 minut.
> Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki zolty ser i dusimy jeszcze z 10
> minut, podlewajac calosc sosem, ktory powstal. Podajemy z ryzem i
gotowanymi
> jarzynkami.
> Fantastycznie smakuje, robi sie prosto i blyskawicznie.
ok
zmontowalem to, ale po tak dlugim czasie kurczak zrobil sie strasznie twardy
od spodu. jak temu zaradzic?
>
> pozdrawiam
> Marta
--
pzdr.
kukos
mail:kukos[malpa]o2[kropek]pl
|