Data: 2003-07-14 07:20:11
Temat: Re: smalec z jabłkiem?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 13 Jul 2003 23:34:46 +0200, "Edyta"
<w...@p...onet.pl> wrote:
>Mam kawałek tłustego boczku. Chcę przetopić go na smalec, taki ze skwarkami.
>Gdzieś kiedyś słyszałam, że można dodać jabłko. Mam pytanie, ile tego
>jakbłka na miseczkę smalcu? Rozumiem, że jabłko mam zetrzeć. Czy mam dodać
>razem z tym sokiem i smażyć ze smalcem, czy didać potem do
>przestygniętego...
>Proszę o pomoc.
>
>Edyta
>
ja kroje w mala kosteczke, mniejsza niz to tluste cos, bo slonina
sie kurczy a jablko napucza. ja bym dala tak 1/4 objetosciowo.
dodaje na koncu, niech nie bedzie surowe ale tez niech sie nie
rozleci albo spali
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
|