Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "zirhan" <z...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: smazone pomidory/sos
Date: Thu, 23 Jun 2005 18:46:29 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: z...@o...pl@81.210.87.3
Message-ID: <d9ep12$rmt$1@news.onet.pl>
References: <d9ea9f$nn4$1@nemesis.news.tpi.pl> <d9een7$r23$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 81.210.87.3
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="windows-1250"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1119545186 28381 81.210.87.3 (23 Jun 2005 16:46:26 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Jun 2005 16:46:26 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.1830
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.1830
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:242223
Ukryj nagłówki
Użytkownik "IN_" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d9een7$r23$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Nastyd" <n...@d...o2.pl> napisał w
> wiadomo?ci news:d9ea9f$nn4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Szukalem przepisu w Internecie na cos takiego, ale znalazlem tylko na
>> smazone pomidory w plastrach.
>> Moze ktos juz robil i podpowie jakis ciekawy przepis na taki dobry sos
>> pomidorowy do makaronu (bezmiesny)?
>>
> No ja robie tylko takie smazone w plastrach - nie pozwalam im sie rozpasc
> i jak sa miekkie to bardzo ostroznie z nimi postepuje. Pozniej takimi
> plastrami obkladam makaron posypany serem i wyglada ladnie ;-) A jak
> smakuje....
>
> A sos z tego nietrudno zrobic... wystarczy pozwolic sie pomidora rozciapac
> i gotowe... Oczywiscie smazone na oliwie z przyprawami...
>
> Pzdr,
> IN_(oooo olsnilo mnie, juz wiem co na obiad upichce... 5 minut i gotowy
> obiadek...)
Jednak nie można zapomnieć o ściągnięciu wcześniej skórek z pomidora! Bo
inaczej będzie nieładnie wyglądał i smakował.
By ściągnąć skórkę bez problemów, wystarczy pomidory solidnie sparzyć
wrzątkiem! Ja to nawet po wrzuceniu na wrzącą wodę prze chilę je gotuję (ok.
1 min.)
Zirhan
|