From: "Adam Boczek" <adam.boczek@NO_SPAM.komako.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8v0k1u$3u8$1@news.tpi.pl> <8v0h7v$bvq$1@flis.man.torun.pl>
<8v0nbu$ef4$1@news.tpi.pl> <8v0k8f$d6d$1@flis.man.torun.pl>
Subject: Re: sniadanie angielskie
Date: Thu, 16 Nov 2000 15:38:38 +0100
Lines: 37
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: gw-salsa.inet.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: gw-salsa.inet.com.pl
Message-ID: <3a13f0e1$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 16 Nov 2000 15:36:17 +0100, gw-salsa.inet.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!gw-salsa.inet.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37408
Ukryj nagłówki
Jakiego używasz sera?
--
Pozdrawiam
Adam
a...@k...pl
"ostry" <o...@e...com.pl> wrote in message
news:8v0k8f$d6d$1@flis.man.torun.pl...
> > wlasnie nie calkiem. a szczegolnie interesuje mnie przepis na owo
> "sadzone".
>
> A tu jest problem - moja żona była w Angli kilka razy i sadzone było za
> każdymraem inne - to znaczy raz z lekko ściętym żółtkiem a innym razem
> obsmażone z obu stron ( w hotelach spec maszyna ) w domciu trzeba sobie
> radzić łopatką .
>
> Idealnego przepisu nie ma :( - zbyt wiele czynników ma tu wpływ -
> temperatura tłuszczu, rodzaj naczynia, rodzaj tłuszczu, jakość jajek,
> długość smażenia, długość "podduszania" itp.
>
> Ja najczęściej robię jajka na szynce z serem.
> Na rozgrzanym maśle kładę kilka plastrów szynki ( takiej z tłuszczykiem
> obok ), przesmażam z jednej strony, przewracam, mna to wlewam jajka
wcześnie
> wbite na tależ, jak białko zacznie się ścinać obsypuję wszystko tartym
> serem, przykrywam na ok 5,6 minut. I wcinam :)
>
> ostry
>
>
>
|