Data: 2000-11-16 14:38:38
Temat: Re: sniadanie angielskie
Od: "Adam Boczek" <adam.boczek@NO_SPAM.komako.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jakiego używasz sera?
--
Pozdrawiam
Adam
a...@k...pl
"ostry" <o...@e...com.pl> wrote in message
news:8v0k8f$d6d$1@flis.man.torun.pl...
> > wlasnie nie calkiem. a szczegolnie interesuje mnie przepis na owo
> "sadzone".
>
> A tu jest problem - moja żona była w Angli kilka razy i sadzone było za
> każdymraem inne - to znaczy raz z lekko ściętym żółtkiem a innym razem
> obsmażone z obu stron ( w hotelach spec maszyna ) w domciu trzeba sobie
> radzić łopatką .
>
> Idealnego przepisu nie ma :( - zbyt wiele czynników ma tu wpływ -
> temperatura tłuszczu, rodzaj naczynia, rodzaj tłuszczu, jakość jajek,
> długość smażenia, długość "podduszania" itp.
>
> Ja najczęściej robię jajka na szynce z serem.
> Na rozgrzanym maśle kładę kilka plastrów szynki ( takiej z tłuszczykiem
> obok ), przesmażam z jednej strony, przewracam, mna to wlewam jajka
wcześnie
> wbite na tależ, jak białko zacznie się ścinać obsypuję wszystko tartym
> serem, przykrywam na ok 5,6 minut. I wcinam :)
>
> ostry
>
>
>
|