Data: 2001-02-05 08:33:22
Temat: Re: sok z 1 cytryny
Od: <i...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
aby nie zabic enzymow w miodzie woda nie powinna byc cieplejsz niz 40 st.C, bo
w przeciwnym wypadku enzymy sie rozloza pod wplywem temperatury
reszta jak ponizej
pozdrawiam
iza
> Taki napoj powinno sie przygotowac wieczorem (lyzka miodu na szklanke
> przegotowanej wody, max. 60 st. C, sok z cytryny do smaku), pozwolic postac
> przez noc - uaktywniaja sie wtedy enzymy zawarte w miodzie. Wypijamy rano,
> na czczo, zaraz po przebudzeniu. Napoj ma mnostwo cennych wlasciwosci m.in.,
> jakby to ladnie ujac, pobudza perystaltyke jelit :-)
>
> Beata
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|