Data: 2015-03-03 22:25:48
Temat: Re: sok zasładzany czy nie?
Od: Andrzej Lawa <a...@l...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 03.03.2015 o 20:57, Borys Pogoreło pisze:
> Dnia Tue, 3 Mar 2015 15:12:43 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Są, nie tylko między rodzajami, ale nawet różnymi partiami jabłek tego
>> samego rodzaju - i dlatego ten sok niewątpliwie JEST dosładzany dla
>> utrzymania stałej (czyli wyższej od max, jaką może mieć sok naturalny)
>> zawartości cukru dla każdej partii. A takze musi być rozwadniany w razie
>> większej kwaśności - i wtedy tym bardziej z automatu idzie dosładzanie.
>> Jeśli ma zachować stałe parametry. A musi, jesli jest to produkcja legalna.
>
> Tak, na pewno. Weź już się nie kompromituj. Po co kombinować z sokiem,
> którego głównym przekazem marketingowym jest "100% natura"? Po co sobie
> robić zbędne koszty? Jakie niby parametry?
>
> Mam taki kartonik z workiem w kuchni aktualnie. Skład: "100% sok jabłkowy,
> pasteryzowany".
>
Zwróć uwagę że rozmawiasz z kompletną kretynką, dla której homeopatia to
wspaniała medycyna a szczepionki to morderczy spisek.
--
Boga prawdopodobnie nie ma.
A teraz przestań się martwić
i raduj się życiem!
|