Data: 2001-03-30 23:34:41
Temat: Re: sos do gołąbków
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 30 Mar 2001 10:28:11 +0200, sadyl <s...@p...onet.pl>
wrote:
>Moje Słonko zrobiło dzisiaj rano gołabki na obiad, ale zabroniło mi
>robic do nich sos pomidorowy, bo twierdzi, że jej się znudził.
>Kazała mi zapytać Grupę o propozycję innego sosu do gołąbków.
>
>Tak wiec pokornie pytam ...
Kapusciany! Tyle ze to wymaga ze czterech godzin gotowania - na dno
garnka kladzesz warstwe lisci kapuscianych zbyt malych i zbyt miekkich
zeby w nie farsz zawijac (czyli tych ze srodka glowki), na to golabki
i bulgoczesz wszystko az sie rozklei i bedzie zawiesiste. Wiem ze
wymaga cierpliwosci - ale dopiero po takim rozgotowaniu poznasz
prawdziwy smak kapusty faszerowaniej...
--
Darek
|