Data: 2002-07-05 12:22:23
Temat: Re: sos do spaghetti
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magi <m...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik turecky <t...@N...poczta.gazeta.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:ag40p4$su1$...@n...gazeta.pl...
> > Co innego spaghetti z mielonką, co innego spaghetti
> > bolognese.
>
> To akurat wiem - o ile sobie przypominam zakwestionowales nazwe "bolognese"
> przy makaronie z sosem z mielonym miesem. A przyznac musisz , ze wiekszosc
> spoleczenstwa wlasnie tak postrzega sos bolognese.
Niestety tak jest. A spaghetti bolognese to narodowa potrawa Włochów. Co dom
to obyczaj. Każda włoska mamma ma swój sekret przygotowania. Dobrym
porównaniem będzie polski bigos. Nia każda mieszanina mięsa i kapusty jest
godna nazwy bigos. Z bolognese jest tak sami: nie każda mieszanina mięsa
mielonego z pomidorami jest godna nazwy Bolognese.
pozdrawiam
turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|