Data: 2006-11-09 07:30:27
Temat: Re: sos pomidorowy do pizzy, ryzu itepe
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
anatol wrote:
> Beata Mateuszczyk napisał(a):
>
> >Potem trochę wody.
>
>
> Tak spytam z ciekawości po co ta woda ?
> Ja do sosów pizzowych nie dodaję wody, może robię źle. Uświadom
> mnie grzesznego.
To uświadamiam. Napisałam, że daję koncentrat pomidorowy. Taki
najzwyklejszy z puszki. I jest on bardzo gęsty. Bez wody nie wyjdzie sos
tylko potwornie gęste smarowidło. Jak robię z własnego przecieru to
oczywiście wody nie daję.
To jest taki szybki sos do pizzy. Do spaghetti robię oczywiście
przyzwoity sos z pomidorów straganowych albo puszkowych (zależnie od
sezonu).
Pozdrawiam
Bea
|