Data: 2000-10-12 12:31:50
Temat: Re: sos slodko-kwasny
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry <o...@e...com.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> Oczywiście cukrzyć i solić, cukrzyć mniej więcej tyle, co occić.
> Jakie cukrzyć ????????
> Jak chcesz mieć dobry sos słodko-kwaśny to nie cukrzyć a sok z ananasa ( z
> puszki ).
A dyć do soku z ananasa cukru i tak dodają... Tak naprawdę najlepszym
pomysłem mógłby być miód, gdyby nie to, że go szkoda na wysoką temperaturę...
Oczywiście, cukru, jeśli się dodaje, to tylko tyle, ile nie dadzą owoce.
A o ananasie zapomniałem...
> BTW. Warzyw na chrupko raczej się już nie dusi, bo po przesmażeniu na ostro
> :) jak poddusisz to masz już po chrupaniu.
Rozpędziłem się - rzecz jasna, nie dusić, tylko chwilę pogotować. ;-)
Antek Goldstein
--
___/___ : I Nawet najpiękniejszy film w końcu się kiedyś I
< 102 >======= I urywa. I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_______________________________________________(/me
)_I
|