Data: 2005-03-18 20:33:22
Temat: Re: sposob pieczenia
Od: "Qq" <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> napisał w wiadomości
news:d199q5$8tv$1@pippin.nask.net.pl...
> Qq
>
wyjasnij mi jeszcze tylko z ta sola tylko tak wiesz...:-)))))))
Jerzy
Z solą... NIe bardzo jest co wyjaśniać: musi być ta mieszanka "silna", bo
przecież mięso jest "czyste", czyli będzie samo niesłone. Mieszanka wodna
musi być bardzo słona, "jak ropa" , jak mawia moja mama. NIe znasz pewnie.
Ale nie masz możliwości przesolenia, więc się tym nie przejmuj.
Ja, po chamsku, najczęćciej, rozpuszczam kilka łyże soli w bardzo ciepłej
wodzi, bo się łatwiej misza, do tego wkładał mięSo, czekam aż ostygną razem
i do lodówki, na kilka godzin. Zdarzyło mi się zalać mięso wodą z kranu.
PRzeżyłem. MOże to i jest wskazówka.
Możesz, może, w guglu znaleźń kultowy pierwotny przepis na tjankol...
Qq
|