Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sucha pieczeń Re: sucha pieczeń

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sucha pieczeń

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: tomasoburkaso <t...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sucha pieczeń
Date: Sat, 14 May 2005 13:04:55 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 18
Message-ID: <d64m9l$b0c$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d60feb$pp7$1@proxy.provider.pl>
NNTP-Posting-Host: cjd166.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1116068981 11276 83.31.53.166 (14 May 2005 11:09:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 May 2005 11:09:41 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <d60feb$pp7$1@proxy.provider.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239477
Ukryj nagłówki

Użytkownik medea napisał:
> Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla
> mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki. Nie
> skutkują w moim wykonaniu metody typu obsmażyc mięso najpierw na patelni
> ani pieczenie w folii, podlewanie wodą itd. Wciąż wychodzi suche na wiór
> mięcho, które trudno pogryźć :-(. Zrażona tym zwykle piękne kawałki
> szynki marnuję na jakieś gulasze, czy coś a'la strogonoff. A zdarza mi
> się jadać wspaniałe pieczenie z szynki w wykonaniu innych osób. Jak to
> się robi, powiedzcie, bo wpadnę w kompleksy ;-).

Niełatwo. Obsmażyc, rękaw, itepeitede. Ale najważniejsze to dac jej
szansę nieodparowac. Piec tak któtko jak to tylko możliwe. Tak 1h +/- 10
min. Powinno wystarczyc przy 180. Szynka kapryśna jest w pieczeniu
bardzo bardzo, ale da radę. Może spróbuj upiec w soli przy tych
parametrach to szynka powinna miec 1,2 1,5 kg.


Tomaso

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.05 JerzyN
19.05 Ewa (siostra Ani) N.
20.05 Minotaur
21.05 JerzyN
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6