Data: 2004-12-04 00:34:55
Temat: Re: surowa ryba - co zamiast lososia
Od: ideogram <i...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2004-12-04 00:13, waldek wypłynął na szersze wody, by oznajmić
światu, co następuje:
> Czy jest tańsze mięsko tej jakości?! Wprawdzie to łosoś hodowlany, ale
> przecież i świnie, i krowy, i kurczaki są też karmione świństwami.
> W tym całym tesko można też czasami kupić łososia bałtyckiego w bardzo
> dobrej cenie. Filety (niestety rozdrobnione, tzw. sałatkowe) po ok. 18zł. A
> rybka jest naturalna i zdecydowanie smaczniejsza od łososia norweskiego!
Polecam jednak rybki kupowane w całości, można zajrzeć w\ pod skrzela i
sprawdzić świeżość. Nader często w tych różnych marketach stosowane są
praktyki, że ryba przeleżała przerabiana jest na tuszke, lub filety, lub
też tzw. sałatkowe...
--
"Śmiech - to szczere królestwo człowieka." (Francois Rabelais)
|