Data: 2004-12-04 00:39:48
Temat: Re: surowa ryba - co zamiast lososia
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ideogram wrote:
> Dnia 2004-12-04 00:13, waldek wypłynął na szersze wody, by oznajmić
> światu, co następuje:
>
>> Czy jest tańsze mięsko tej jakości?! Wprawdzie to łosoś hodowlany,
>> ale przecież i świnie, i krowy, i kurczaki są też karmione
>> świństwami.
>> W tym całym tesko można też czasami kupić łososia bałtyckiego w
>> bardzo dobrej cenie. Filety (niestety rozdrobnione, tzw. sałatkowe)
>> po ok. 18zł. A rybka jest naturalna i zdecydowanie smaczniejsza od
>> łososia norweskiego!
>
> Polecam jednak rybki kupowane w całości, można zajrzeć w\ pod skrzela
> i sprawdzić świeżość. Nader często w tych różnych marketach stosowane
> są praktyki, że ryba przeleżała przerabiana jest na tuszke, lub
> filety, lub też tzw. sałatkowe...
===
Niestety, bałtyckiego w całości widziałem tylko jeden raz w życiu. Ten
sałatkowy jest pakowany próżniowo w folię, więc jest "świeży".
waldek
===
|