Data: 2003-03-20 13:34:31
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Od: "Roman Rumpel" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aleksandra" <m...@b...gnet.pl> napisał w wiadomości
news:b59ffn$ml6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Kapuste obrac, oplukac, poszatkowac, osolic i pozostawic na 10 minut.
Dodac
> poszatkowana cebule, marchewke. Przyprawic do smku pieprzem, sokiem z
> cytryny, wymieszac z olejem.
>
> Kapuste obrac, oplukac, poszatkowac, osolic i pozostawic na 10 min. Dodac
> przyprawy... wedle uznania, ja osobiscie dodaje oregano, ziola
> prowensalskie, oczywiscie pieprz. Pozniej wymieszac to z olejem (ale nie
> duzo) i octem winnym.
No i właśnie tu cos nie tak - zawsze moim zdaniem wychodzi mi
za twarda, za mało zmiękczona. Myślałem nad zaproponowanym sparzeniem,
ale to chyba nie to. Za grubo kroję? za mało ugniatam?
Czegoś nie wiem. A tak lubię..
Pozdrawiam Roman Rumpel
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|