Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion
.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: e...@p...com (Mariusz Marczak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sushi
Message-ID: <3...@n...tpnet.pl>
References: <3...@k...net.pl> <8...@n...atelier.pl>
<8...@K...Brywczynski> <3...@k...net.pl>
<8...@K...Brywczynski> <3...@k...net.pl>
<8...@K...Brywczynski>
X-Newsreader: Forte Agent 1.5/32.451
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 44
Date: Thu, 20 Apr 2000 12:16:52 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.116.26.202
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 956233012 195.116.26.202 (Thu, 20 Apr 2000 14:16:52 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Apr 2000 14:16:52 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27245
Ukryj nagłówki
On Tue, 18 Apr 2000 14:49:18 +0200, Konrad Brywczyński
<b...@w...pdi.net> wrote:
>
>Olla <a...@k...net.pl> wrote in message
>news:38FC35E2.6627D4E0@kki.net.pl...
>| Aha, a gdybym znalazla juz te glony, to mam je ugotowac?
>
>Nie pamiętam dokładnie. Pisałem już chyba, że nigdy nie
>robiłem. Był jednak na grupie cały wątek. Niech mnie ktoś
>poprawi, zdaje się styczeń-luty. Radzę przeszukać archiwum.
>AFAIR to glony zwilża się układając na wilgotnej ściereczce
>przykrywając na chwilę drugą, potem na nie wykłada się ryż,
>pastę z japońskiego chrzanu (chyba), farsz. Potem zwija się
>jak roladę i kroi na słupki.
>
cytuje wiad. z 00-02-13:
Jak obiecałem, zapytałem kolegę, i oto, co powiedział:
Cześć.
Co do składników sushi, to nie wiem czy w Warszawie są świeże rybki.
Słyszałem, że po niektóre rzeczy jeździ się za granicę lub się je
sprowadza. (ale można dostać suszone i prasowane wodorosty nori)
Miso chyba można dostać bez problemów. Jest w Warszawie kilka sklepów
z orientalną żywnością. Są dwa sklepy chyba Asian Foods? jeden gdzieś
na Okopowej??? drugi Poznańska 1! Jest jeszcze Kim's Center gdzieś w
Wilanowie, ale i tak wszystko sprawdzę.
Jeśli chodzi o rice cookera to należy szukać go lub o niego pytać w
w/w sklepach. Ale liczyłbym na coś koreańskiego.
Czekam zatem na dalsze info od niego.
Koniec cytatu. Czy o to chodzilo Konradzie?
Smacznego
Mariusz Marczak
Merlin
http://www.kuchnia.3miasto.pl "Wirtualna Kuchnia Polska"
(było: http://friko3.onet.pl/el/kuchnia "Wirtualna Kuchnia Polska")
http://ebowo.vc.pl Kanal IRC #EBowo
|