Data: 2000-04-20 12:16:52
Temat: Re: sushi
Od: e...@p...com (Mariusz Marczak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 18 Apr 2000 14:49:18 +0200, Konrad Brywczyński
<b...@w...pdi.net> wrote:
>
>Olla <a...@k...net.pl> wrote in message
>news:38FC35E2.6627D4E0@kki.net.pl...
>| Aha, a gdybym znalazla juz te glony, to mam je ugotowac?
>
>Nie pamiętam dokładnie. Pisałem już chyba, że nigdy nie
>robiłem. Był jednak na grupie cały wątek. Niech mnie ktoś
>poprawi, zdaje się styczeń-luty. Radzę przeszukać archiwum.
>AFAIR to glony zwilża się układając na wilgotnej ściereczce
>przykrywając na chwilę drugą, potem na nie wykłada się ryż,
>pastę z japońskiego chrzanu (chyba), farsz. Potem zwija się
>jak roladę i kroi na słupki.
>
cytuje wiad. z 00-02-13:
Jak obiecałem, zapytałem kolegę, i oto, co powiedział:
Cześć.
Co do składników sushi, to nie wiem czy w Warszawie są świeże rybki.
Słyszałem, że po niektóre rzeczy jeździ się za granicę lub się je
sprowadza. (ale można dostać suszone i prasowane wodorosty nori)
Miso chyba można dostać bez problemów. Jest w Warszawie kilka sklepów
z orientalną żywnością. Są dwa sklepy chyba Asian Foods? jeden gdzieś
na Okopowej??? drugi Poznańska 1! Jest jeszcze Kim's Center gdzieś w
Wilanowie, ale i tak wszystko sprawdzę.
Jeśli chodzi o rice cookera to należy szukać go lub o niego pytać w
w/w sklepach. Ale liczyłbym na coś koreańskiego.
Czekam zatem na dalsze info od niego.
Koniec cytatu. Czy o to chodzilo Konradzie?
Smacznego
Mariusz Marczak
Merlin
http://www.kuchnia.3miasto.pl "Wirtualna Kuchnia Polska"
(było: http://friko3.onet.pl/el/kuchnia "Wirtualna Kuchnia Polska")
http://ebowo.vc.pl Kanal IRC #EBowo
|