Data: 2002-01-11 19:03:12
Temat: Re: sushi
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ryszard Janiszewski" <d...@a...net> napisał w wiadomości
news:c9au3u0t6ut87bkhj8q6d70i270cjuvarj@4ax.com...
> a) kilka walkow z ryzu z roznosciami na gorze
> b) kilka walkow z ryzu obwiazanych zielniena
> c) zielone cos.... to chyba ten chrzan
> d) biale cos... marynowany imbir?
> do tego byl jakis sos, miseczki i paleczki...
> nie wiem czy wystarczajaco obrazowo to napisalem... :)
> no i powiedzcie mi moi drodzy co to bylo
Różne rodzaje sushi.
> i jak to sie powinno zjesc
Je się łapkami. Bierzesz grudkę ryżu, możesz zamoczyć w sosie sojowym,
możesz zagryźć marynowaym imbirem. To zielone (w postaci pasty), to
była pewnie wasabi, czyli japoński zielony chrzan. W zasadzie pewnie
jest już w samym sushi. Jest cholernie ostry.
> mam na to wielka ochote, ale nie chce walnac jakiejs strasznej gafy.
Tu ciężko o straszną gafę. Nie przesadzajmy.
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
b...@w...pdi.net that a man can supervise
www.kjb.w.pl the construction of light
|