From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suszenie/kandyzowanie plasterkow pomaranczy?????
Date: Tue, 10 Dec 2002 22:46:27 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <5...@4...com>
References: <at4f2s$n53$1@news.onet.pl> <at4fhd$pds$1@news.tpi.pl>
<at4fok$r0o$1@news.tpi.pl> <at4g9f$sp$1@news.tpi.pl>
<k...@4...com>
<at55kc$cc1$1@news.gazeta.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 57
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plonk.apk.net!news.a
pk.net!news.uni-stuttgart.de!news.stealth.net!news.stealth.net!nntp-relay.ihug.
net!ihug.co.nz!news-out.newsfeeds.com!propagator2-maxim!news-in.spamkiller.net!
feed.newsfeeds.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138276
Ukryj nagłówki
On Tue, 10 Dec 2002 16:43:56 +0000 (UTC), "Kasia"
<k...@N...gazeta.pl> wrote:
>
>witam,
>ja rowniez bardzo prosze o wskazowki dotyczace obrobki plastekow pomaranczy:)
>jakiej grubosci plastry wychodza najladniejsze?
srednio grube - pol cm, na oko
>ile w piecu?
2-3 godziny, jak zgasisz piekarnik to niech sobie tam zostana
>w jakiej temperaturze?
niewielkiej (ja jestem w Farenheitach) - niech bedzie 110 stopni
C, zobacz sama, jak zaczna brazowie#c i wygladac marnie to
zmniejszyc goracosc ;)
>i jezeli bede robic z cukrem to ile tego cukru?
>posypywac te palsterki czy obtoczyc w cukrze?
>raz czy kilka razy?
ile sie chce. ja posypywalam i porobilo mi sie czarno w miejscach
miedzy plasterkami, wiec obtaczanie lepsze, ale jak ma duzo soku
owoc, to sie zrobi zyrop, wiec sprobuj najpierw bez cukru a czesc
z cukrem na drugiej blaszce
>
>i jeszcze ostatnie pytanie, do czego wykorzystac oprocz choinki? tzn jako
>dekoracji
>
z wiazka cynamonowej kory zwiazanej zlota nicia, polozone miedzy
orzechami na misie - ladne, albo wieniec swiateczny,gdzie wtykasz
jakies szyszki, rozne dekoracje...ja zamiaruje powiesic rozne
rzeczy na...patyku, tak rustykalnie ;) patyk an dwoch haczykach
na scianie, poziomo, z patyka, za nitke wisza wlasnie
pomaranczowe plasterki, mam jedna gebe Mikolaja, jakies bombki a
la sople lodu, a to szyszke pofarbowana na zloto...zobacze,
jeszcze mam czas ;))
>bardzo dziekuje
>
>
>pozdrawiam
>kasia
najlepiej po prostu poprobowac...ja tak robilam
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|