Data: 2002-12-10 22:46:27
Temat: Re: suszenie/kandyzowanie plasterkow pomaranczy?????
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 10 Dec 2002 16:43:56 +0000 (UTC), "Kasia"
<k...@N...gazeta.pl> wrote:
>
>witam,
>ja rowniez bardzo prosze o wskazowki dotyczace obrobki plastekow pomaranczy:)
>jakiej grubosci plastry wychodza najladniejsze?
srednio grube - pol cm, na oko
>ile w piecu?
2-3 godziny, jak zgasisz piekarnik to niech sobie tam zostana
>w jakiej temperaturze?
niewielkiej (ja jestem w Farenheitach) - niech bedzie 110 stopni
C, zobacz sama, jak zaczna brazowie#c i wygladac marnie to
zmniejszyc goracosc ;)
>i jezeli bede robic z cukrem to ile tego cukru?
>posypywac te palsterki czy obtoczyc w cukrze?
>raz czy kilka razy?
ile sie chce. ja posypywalam i porobilo mi sie czarno w miejscach
miedzy plasterkami, wiec obtaczanie lepsze, ale jak ma duzo soku
owoc, to sie zrobi zyrop, wiec sprobuj najpierw bez cukru a czesc
z cukrem na drugiej blaszce
>
>i jeszcze ostatnie pytanie, do czego wykorzystac oprocz choinki? tzn jako
>dekoracji
>
z wiazka cynamonowej kory zwiazanej zlota nicia, polozone miedzy
orzechami na misie - ladne, albo wieniec swiateczny,gdzie wtykasz
jakies szyszki, rozne dekoracje...ja zamiaruje powiesic rozne
rzeczy na...patyku, tak rustykalnie ;) patyk an dwoch haczykach
na scianie, poziomo, z patyka, za nitke wisza wlasnie
pomaranczowe plasterki, mam jedna gebe Mikolaja, jakies bombki a
la sople lodu, a to szyszke pofarbowana na zloto...zobacze,
jeszcze mam czas ;))
>bardzo dziekuje
>
>
>pozdrawiam
>kasia
najlepiej po prostu poprobowac...ja tak robilam
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|