Data: 2014-09-30 23:29:39
Temat: Re: suszone jabłka
Od: ikselk%g...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu poniedziałek, 29 września 2014 21:57:15 UTC+2 użytkownik
ikselk%g...@g...com napisał:
> Po prostu wysuszyć - do stanu chrupkiego. No ale to trwa znacznie dłużej, więcej
energii pochłania. Widocznie Twoja suszarka nie ma takiej wydajności, żeby ususzyła
jabłka na wiór anim znowu zwilgotnieją.
>
> I po wysuszeniu przechowywać w szczelnym opakowaniu trzeba.
>
> Tak więc najlepiej podsuszyć w suszarce, a potem w piekarniku dosuszać.
Aby susz był po wysuszeniu jasny, trzeba krojąc wrzucać plasterki jabłczane od razu
do wody z kwaskiem cytrynowym i zaraz potem osączyć je na sicie, po czym odcisnąć w
czystej ścierce (ręcznika pap. nie polecam, bo rozmięka i kawałki przylepiają się do
jabłek dosyć mocno) i od razu układać na sitach suszarki.
|