Data: 2006-03-17 11:48:05
Temat: Re: świeża makrela
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dve6tv$940$1@inews.gazeta.pl...
> Na czym polega ta gwarancja? Jakie zadośćuczynienie przewudujesz?
> Pytam, bo do tematu makreli podchodziłem wielokrotnie i zawsze była bardzo
> błełkh...
>
> waldek
Hm? A dlaczego? Ja makrelę smażyłam na patelni na maśle z dodatkiem szałwi
(namiętnie dodaje do ryb i drobiu ostatnio bo ma wspaniały smak dzięki niej
męsko) i wyszło całkiem sympatycznie. Na pewno makrela nie wyschnie, bo jest
tłusta rybą, mięso jest ok., poza tymi czarnymi miejscami, które makrela ma
tradycyjnie średnio smaczne.
Nie jest to ryba rewelacyjna i powalająca smakowo po własnej obróbce
termicznej, ale da się zjeść ze smakiem.
Pozdrawiam,
Akulka
|