Data: 2001-09-07 08:22:03
Temat: Re: szarlotka
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9n9vaq$hms$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik syku <s...@k...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9n9u95$sm5$...@h...uw.edu.pl...
> > Jesli mowa o szarlotce to polecam wyprobowac tosc nietypowy przepis:
> >
> > ciasto:
> > 1 szkl. mąki
> > 1 szkl. cukru
> > 1 szkl. kaszy manny
> >
> > Wymieszac i przekladać startymi jablkami przyrzadzanymi jak do zwyklej
> > szarlotki (wskazane soczyste) . Jak ktos sie odwazy to czekam na opinie
> (ja
> > wyprobowalem i mi smakowalo)
> >
> A jak wygląda po upieczeniu? Czy trzeba jeść łyżką, bo jest sypkie? Kiedyś
> próbowałam takiego przepisu i było nawet smaczne, słodkawe, ale starte
> jabłka były za twarde, a ciasta nie dało się ukroić, sypało się, można
było
> co najwyżej dziubać łychą z blachy...
Robiłam kiedyś cos takiego, ale tam jeszcze było masło, pokrojone na wiórki
i tym posypane ciasto.
Kroic jak zwykle ciasto sie nie dalo, ale twarde nie bylo.
Ja obstaje za tym maslem, bo sama maka z kaszka i cukrem+jablka to cos
malo...
pozdrawiam
Basia
|