Data: 2002-08-12 12:42:33
Temat: Re: szarlotka
Od: Barbara Kasperek <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article air3ri$a20$...@n...onet.pl, lew_ek at l...@p...onet.pl wrote
on 7-08-02 14:29:
> Moze ktos ma przepis na szarlotke
> ale taka specyficzna: chodzi o to zeby bylo minimanie ciasta na spodzie , po
> bokach i na wierzchu a w srodku bbbbbbbbbardzo duzo jablek (wlasciwie to
> chyba byl taki mus)
>
> prosze pomozcie - jadlam cos takiegona ciep?ow jakiejs kawiarni z lodami
> waniliowymi (mniam mniam) i chcialabym zrobic w domu na urodzinki
>
> Ann
>
>
Dobra szarlotka to kruchy spód - cienko sypany - tak, tak sypny (czyli bez
śmietany) i gruba warstwa rozgotowanych, kwaśnych jabłek np. antonówek
oczywiście z cukrem i cynamonem. Reszta jak w klasycznym przepisie.
Smacznego! baskas.
|