From: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szlag mi trafil prodiz
Date: Sat, 20 Jan 2001 14:20:11 +0000
Reply-To: k...@f...unn.ac.uk
Message-ID: <o...@4...com>
References: <1...@4...com>
<94c3ej$r8m$1@news.internetia.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: news3
Lines: 63
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: Newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Comments3: IMPORTANT: Under NO circumstances will postings containing illegal or
copyrighted material through this service be tolerated!!
X-Report: Please report illegal or inappropriate use to <a...@n...com> You may
also use our online abuse reporting from:
http://www.newsfeeds.com/abuseform.htm
X-Abuse-Info: Please be sure to forward a copy of ALL headers, INCLUDING the body (DO
NOT SEND ATTACHMENTS)
Organization: Newsfeeds.com http://www.newsfeeds.com 73,000+ UNCENSORED Newsgroups.
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!lublin.pl!news.nask.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!ne
ws.tele.dk!128.230.129.106!news.maxwell.syr.edu!telocity-west!TELOCITY!local-ou
t2.newsfeeds.com!newsfeeds.com!news4.newsfeeds.com!newsfeeds.com!n3!anonymous!1
27.0.0.1!n3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41596
Ukryj nagłówki
dzieki wielkie
>> No wlasnie...
>> rozlecialy sie te "koraliki" w pokrywie (prodiz staromodny, choc
>> nie stary i nie tak znowu duzo uzywany).
>> Czy to znaczy , ze jest juz zupelnie na smietnik czy takie rzeczy
>> mozna naprawic?
>
>W kazdym tzw. "sklepie elektrycznym" kupisz te "koraliki"...
czyli nie musze dowodu rzeczowego targac ze soba!
>> Mialam w nim karkowke, ktora niezle dochodzila. Zdjelam
>> przykrywe, dorzucilam kartofli, przykrylam, poszlam na gore,
>> wrocilam po 45 minutach do surowych kartofli i zimnego miesa.
>> Dochodzila godz. 19....
>
>Musialas lekko stuknac przykrywka - spirala pekla i po ptoku...
Znaczy musze sie nauczyc obchodzic z garami jak nalezy!
>
>> jesli przyrzad sie nadaje juz na smietnik, to jaki prodiz (czy sa
>> rozne?) kupic , jak przyjade znow do Polski?
>
>Aaaa, a gdzie teraz jestes? Mozna podeslac spirale...
>
>Podaj ten przepis wg. ktorego robilas :)
Jestem a Anglii. Dzzieki wielkie za oferte wysylki, ale juz nie
tak dlugo i znow bede we Wroclawiu i Warszawie (ostrzegam
lojalnie rodzine i znajomych, ze mnie licho przyniesie pod koniec
lutego! :o))
Przepis prosty - karkowke obmazalam lekko miodem, potem obsypalam
imbirem, kminkiem, jakims Kamisem (pewnie to byl proszek -
marynata do mies, musze sie przyznac, ze nieczesto patrze na to,
co wybieram z pudelka z takimi przyprawami, wrzucam i mam potem
niespodzianke!) Plasterki cytryny, plasterki cebuli, pociachany
zabek czosnku, pognieciony swiezy estragon, sojowy sos plus
jakis mniej lub wiecej egzotyczny sok (tzn taki do mieszania z
woda, choc juz niejednokrotnie podlewalam takie rzeczy sokiem
pomaranczowym z kartonu! Jakos NIE dodaje takich , jak wisniowy
lub malinowy - czegos mi nie pasuje ;o)) Tego soku to ma byc
malo. W tej chwili dodaje troszke brzoskwiniowego, bo go nikt nie
chce pic! ). I niech to sobie postoi przez noc w lodowce
przykryte, zeby sie dobrze zmacerowalo.
Potem samo mieso piec (w sposob dowolny), na koncu odlac sos, co
to wyszedl z miesa, dodac te wybuchowa mieszanke marynatowa,
zagotowac, zagescic, dosmaczyc. Polac mieso. Jesc.
Krysia
P.S. Kartofle bylyby bardzo dobre, bo przeszlyby roznymi
ciekawymi smakami!
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|