Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szparagi Re: szparagi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szparagi

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!fu-berlin.de!howland.erols.net!sunqbc.risq.qc.ca!news.uunet.ca!n
nrp1.uunet.ca.POSTED!not-for-mail
Reply-To: "ssiegmund" <s...@h...com>
From: "ssiegmund" <s...@s...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9cjbb8$d2u$02$1@news.t-online.com> <9cjsse$ajo$1@plonk.apk.net>
Subject: Re: szparagi
Lines: 33
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <htzH6.232969$Z2.2460780@nnrp1.uunet.ca>
Date: Tue, 1 May 2001 10:11:38 -0400
NNTP-Posting-Host: 209.151.132.99
X-Trace: nnrp1.uunet.ca 988726221 209.151.132.99 (Tue, 01 May 2001 10:10:21 EDT)
NNTP-Posting-Date: Tue, 01 May 2001 10:10:21 EDT
Organization: UUNET Canada News Reader Service
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50729
Ukryj nagłówki

Ja gotuje szparagi zawsze z dodatkiem cukru, nie traca koloru a i smak
lepszy.
Lodyg nie skrobie tyko oblamuje tyle z konca ile sie ulamie po zgieciu, i
twarda lykowata czesc wyrzucam.
Jesli na zupke to gotuje "jak leci" a pozniej miksuje i przecieram prez
sito.

pozdrawiam,

Slav


Paul <p...@p...ch> wrote in message
news:9cjsse$ajo$1@plonk.apk.net...
> Trzeba je obrac starannie tzn nie bac sie zdjac ta wlokniasta skore
> najlepiej ostrym skrobakiem.
> Nastepnie..... dwie sa szkoly
> Aby delikatna glowka i twardsza lodyga byly dobre w tym samym momencie,
> mozna zwiazawszy szparagi w snopek gotowac je 2/3 minuty na stojaco a
> dopiero potem polozyc. Pozwala to osiagnac glowke "al dente" kiedy lodyga
> juz jest
> mieciutka. Uwazam jednak ze gdy lodyga oskrobana jest dostatecznie, mniej
> wiecej 10 mn gotowania od razu na "plask" wystarczy zupelnie.
> Co do sosu, to wolnosc jest absolutna, pod warunkiem ze sos nie bedac za
> mocny nie zabije delikatnego smaku szparagi (osobiscie wole zielone...)
>
> --
> Amicalement
> Paul Urstein
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.05 Mac66
10.05 Jader
10.05 Mac66
11.05 Monika Bacińska-Wojewódka
12.05 c...@p...onet.pl
15.05 Mac66
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem