Data: 2002-05-16 20:10:26
Temat: Re: szparagi mi sie nie udały...
Od: Tib <c...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldemar z domu wrote:
>
> >>
> >> Ja szparagi gotuje na parze przez 3-4 minuty. Takie gotowanie na smierc
> >> w duzej ilosci wody spowoduje, ze warzywo bedzie lykowate. Dopraw sola,
> >> pieprzem, cukrem, etc. juz po ugotowaniu.
> >> Magdalena Bassett
> >> Kalifornia
> >
> > Podpisuje sie pod Magdalena. Zielone szparagi gotuje tak jak ona, a biale
> > i fioletowe troche dluzej, ale max. 10 min.
>
> 3-4 minuty to się tylko zielonych dotyczy, normalne 10-15 minut (ja gotuję).
> Nie wolno!!!!! solić wody. Trochę cukru, trochę soku cytrynowego ew. trochę
> mleka.
Nie wiem,dlaczego,moze to kwestia gustu,bo ja wode sole i wychodza
pyszne.Mam na mysli zielone,bialych nie lubie-moze dlatego,ze trafialam
dotad na zdrewniale.I tez gotuje kilka minut.
>
> Waldek
--
Tib
=<Bozena Zasiadczuk>=|-mamo pomurz chomik uciekl-|
-:c...@a...pl : Icq 86181173 : GG 1287619 :-
=================================================
|