Data: 2003-05-19 13:30:07
Temat: Re: szparagi - pytania poczatkujacego ;)
Od: "star" <s...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
PatryCCCja wrote:
> tak czy siak do tej pory gotowalam tylko biale. teraz chce koniecznie
> sprobowac zielonych. tylko wszedzie sa biale... chyba bede musiala sie
> zapuscic na polowanie w odleglejsze rejony miasta :)
Wszyscy mowia, ze zielone sa bardziej szlachetne, mozna ich nie obierac, sa
delikatniejsze, no i mozna je mrozic (swoja droga nie widzialam nigdzie w
Polsce mrozonych, a zagranica to zaden ewenement), a mimo to mi zawsze
bardziej leza te biale. Sa mocniej szparagowe;)))
Wiec ja, osobiscie, co rok kusze sie na zielone, ale pokornie wracam do
bialych;)
> a tak wogole to do bialej goraczki mnie doprowadzacie - jedni pisza
> ze do bialych sie wody nie soli, inni ze i owszem... ja zglupieje ;)
To dopisz do bialych jeszcze ten cukier;))
--
star, jadajaca szparagi pod kazda postacia;)
|