Data: 2002-06-17 09:07:23
Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "Jader" <j...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Plesiak" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ae2fqp$s8p$1@news.tpi.pl...
> Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
> nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.
>
Ugotować szparagi, pociąć na kawałki 4-5 cm. Ugotować makaron (najlepiej
takie szerokie wstążki w gniazdkach - ma to swoją włoską nazwę, ale
zapomniałem: tagiatelle?) i odcedzić. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić
trochę posiekanego czosnku, wrzucić połówki czarnych oliwek bez pestek
(garść), chwilę podgrzać (chwilę, żeby czosnek nie zbrązowiał), wrzucić
ugotowany (półtwardo) makaron, zamieszać, wrzucić pociachane szparagi,
zamieszać. Wyciungnąć na tależ i zjeść.
Jader
|