Data: 2000-04-28 14:41:05
Temat: Re: szparagi z grzybami w kremie estragonowym
Od: "Herbatka" <b...@d...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jader wrote in message <8ebuat$gau$1@flis.man.torun.pl>...
>Ano mniam, tylko dlaczego zielone? Mozna to samo ze zwyklymi, czy sie nie
>zakomponuje?
>
> Jader
>
>p.s. PO 1 ZL ?!?!? A ja wlasnie po 6 kupilem - fakt, ze piekne i biale, a
>nie zielone, ale jak to po 1 zl... :(
Mysle, ze sie zakomponuja, tylko ze zielone ladniej wygladaja, bo lamia
biala konwencje sosu i pieczarek, no i IMO maja taki lekko orzechowaty
posmak - z bialymi bedzie delikatniejsze. Ja wole zielone, bo u nas z reguly
tansze i IMHO smaczniejsze (rzadko bywaja gorzkie, a biale i owszem, czesto
i gorzkawe i lykowate). Nie doluj sie ta cena, zielone byly, w dodatku
cienkie jak olowek, ale do makaronu w sam raz, bo sie szybko smaza i smakowo
tez wysmienite. Jutro chyba risotto, albo w marynacie.... to jest dylemat.
Herbatka
|