Data: 2004-02-13 21:05:02
Temat: Re: szpinak na ostro
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Asia Kopiczyńska:
>
> > Kiedyś jadłam szpinak przygotowywany na ostro. Niestety pamietam tylko kilka
> > uzywanych składników, a innych nie jestem pewna.
> > Wiem , że na pewno używało się do przygotowania szpinaku:
> > 1. szpinak (mrożony)
> > 2. curry
> > 3. czosnek
> > 4. jogurt
>
> Coś podobnego, czyli palak paneer:
> http://eat.epicurious.com/dictionary/food/index.ssf?
DEF_ID=3025
> dają w pobliskiej pakistańskiej knajpce i smakuje mi bardzo.
>
> Gugiel przepisów wyrzuca dużo, te dwa pierwsze z brzegu
> wydają mi się sensowne, zerknij:
> http://vegetarian.allrecipes.com/az/bsltlyPrfctPlkPn
r.asp
> http://www.yumindia.com/Paneer%20Dishes/Palak%20Pane
er.htm
>
> W kwestii przetłumaczenia przepisów mogę pomóc, ale chyba dopiero jutro.
>
> Pozdrawiam,
>
> Evva w pośpiechu
>
Gdybyś mogła to też bardzo proszę na priva polska wersję przepisów.
Wanda.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|