Data: 2004-02-13 16:03:34
Temat: Re: szpinak na ostro
Od: Ewa Dacko <e...@k...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Asia Kopiczyńska:
> Kiedyś jadłam szpinak przygotowywany na ostro. Niestety pamietam tylko kilka
> uzywanych składników, a innych nie jestem pewna.
> Wiem , że na pewno używało się do przygotowania szpinaku:
> 1. szpinak (mrożony)
> 2. curry
> 3. czosnek
> 4. jogurt
Coś podobnego, czyli palak paneer:
http://eat.epicurious.com/dictionary/food/index.ssf?
DEF_ID=3025
dają w pobliskiej pakistańskiej knajpce i smakuje mi bardzo.
Gugiel przepisów wyrzuca dużo, te dwa pierwsze z brzegu
wydają mi się sensowne, zerknij:
http://vegetarian.allrecipes.com/az/bsltlyPrfctPlkPn
r.asp
http://www.yumindia.com/Paneer%20Dishes/Palak%20Pane
er.htm
W kwestii przetłumaczenia przepisów mogę pomóc, ale chyba dopiero jutro.
Pozdrawiam,
Evva w pośpiechu
|