Data: 2008-03-11 12:44:40
Temat: Re: szpinak + ryż?
Od: abacus <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 11 Mar, 11:57, "part" <p...@o...pl> wrote:
> witajcie:)
>
> mam w lodowce ugotowane 2 woreczki Basmanti i w zamrazarce szpinak. Ci z tym
> zrobic? Zapiec z serem w piekarniku, czy podsmazyc na patelni?
> Moze lepiej do szpinaku dodac troche sera i czosnek, ryz dac psu a ugotowac
> makaron? Najchetniej dodalabym do szpinaku sera bialego i ulepiła z tym
> farszem pierogi - ale nie dam rady czasowo...
>
> Szpinak z mezem oboje uwielbiamy, najczesciej jemy w wariacjach makaronowych
> albo jajecznych. Acha - jestesmy wegetarianami.
>
> Do dyspozycji mam mikrofalówkę, piekarnik i kuchankę. Mogę dokupic innyc
> skladnikow. Ma byc dobre i szybki - max 30 min na przygotowanie...
>
> pozdrawiam!
>
> pa(r)t
Widziałem włoski przepis na "leniwe" pierogi ze szpinaku z serem, było
jakieś spoiwo, chyba jajko i kasza manna. Spróbuj, jak nie wyjdzie to
bedziesz miała zupę szpinakowo-serową. Też da się zjeść.
|