Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.n
et!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szukam przepisu na pachnacego kurczaka P
References: <afbr6g$9b$1@news.tpi.pl> <3...@2...17.239.45>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 33
Date: Wed, 26 Jun 2002 12:28:08 -0700
NNTP-Posting-Host: 4.33.132.12
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 1025119685 4.33.132.12 (Wed, 26 Jun 2002 12:28:05 PDT)
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Jun 2002 12:28:05 PDT
Organization: None
X-Received-Date: Wed, 26 Jun 2002 12:28:06 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:114130
Ukryj nagłówki
oshin wrote:
> ten z zebami jest imo najlepsiejszy
>
> Kurczak z 40 zębami
> kurczak większy
> czosnek 40 ząbków
> oliwa
> sól
> pieprz
>
> Jest to potrawa intensywna, w smaku i zapachu, trochę ostra, bardzo
> pyszna. Bierze się większego kurczaka, nacina się małe otworki nożem i
> nadziewa ząbkami czosnku przekrojonymi wzdłuż na 3-4 części. Powinno
> się zużyć 40 ząbków na całego kurczaka. Następnie należy całego
> kurczaka nasmarować dobra oliwa, posypać solą i pieprzem na zewnątrz i
> w środku, i umieścić w malej brytfance. Zalać woda do 1/3 głębokości,
> przykryć i piec 2 godziny w średnim piekarniku. Odwrócić piersią na
> dół po godzinie. Sprawdzać poziom wody od czasu do czasu. Czosnek
> podczas pieczenia traci ten surowy zapach i staje się wręcz słodkawy.
> Najlepiej podawać z sosem własnym i ziemniakami puree.
> --
> oshin
Oshin, chyba nie podajesz tego jako wlasny przepis?
Tu moj oryginalny, z 1998 roku:
http://groups.google.com/groups?q=40+zebami+group:pl
.rec.kuchnia&hl=en&lr=&ie=UTF-8&scoring=r&selm=19980
60321284200.RAA15521%40ladder01.news.aol.com&rnum=4&
filter=0
Magdalena Bassett
|