Data: 2008-12-31 19:48:37
Temat: Re: szybkowar i przyklejanie do dna
Od: "Barbara K." <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
news:gjbfpe$qvt$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Dolanie więcej wody nic nie pomoże. Mleko to prawie 90% wody, a kipi.
> Podczas gotowania grochu lub fasoli kipi "roztwór" białek.
> Sposób na szybkowar jest prosty: zagotowujesz aż zacznie dobrze syczeć
> i zdejmujesz z palnika (albo z płyty, czy na czym tam gotujesz). Potem
> ewentualnie zagotowujesz jeszcze raz i zostawiasz bez ogrzewania aż
> ciśnienie opadnie, ale jedno dobre ogrzanie i gotowanie przez 5-10
> minut powinno wystarczyć.
Dzięki, pewnie wypróbuję następnym razem. Ale już wiem, jak długo gotować
pszenicę na kutię - będę musiała eksperymentować od początku...
Pozdrawiam
Barbara z Marysią i Tosią
|