Data: 2004-11-27 10:17:42
Temat: Re: szynka-zalewa (jak przygotować ? )
Od: "ania" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Bieżemy zimnej przegotowanej wody ile potrzebujemy. Do naczynia
> z wodą wkładamy jajo i ziemniaka, a następnie sypiemy porcjami saletre
Witam. Chętnie wypróbowałabym ten przepis bo szynki oferowane w sklepach mają,
niezależnie od firmy i nazwy, jeden smak tzn słony, ale jest problem w zakupie
saletry , która została wycofana z handlu. Spotkałam wprawdzie tzw sól
peklową "Ziołopexu" ale po wypróbawaniu stwierdzam, że to nie to. Może gdzieś
można jeszcze dostać saletrę? (mieszkam w Konstancinie pod W-wą). Pozdrawiam.
ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|