Data: 2004-12-15 10:00:12
Temat: Re: szynkowar - czeski
Od: "chimeryna" <c...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:20f6.0000072f.41c005ef@newsgate.onet.pl...
> Witam
> może ktoś ma urządzenie czeskie do robienia szynki (szynkowar)i posiada
> instrukcję lub pamięta jak się w nim robi.Bardzo dawno nie był w użyciu i
nie
> jestem w stanie odtworzyć sposobu przyrządzania ani czasu gotowania.
> Dzięki i miłego dnia:)
Jest to bardzo skomplikowane urządzenie. ma 4 części - kubeł, sprężynę i
wieko. i pudełko.
biezresz, na przykałd, udziec indyczy, czy go peklujesz czy nie - twoja
sprawa, czy dokładasz czosnek czy nie twój szynkowar... i tak dalej. Zaczem
wkładasz ten udziec, nakładasz wieko, dociskasz sprężyną i takim dinksem z
góry /a, 5 części!/, i wkładasz do garnka z wodą. gotusjesz ok. 1,5 godziny
na wolnym pyrkaniu /po zawrzeniu/. i to tyle z teorii zweisteina..
Ch.
pardon, ale dziś jezdem zła!
|