Data: 2001-12-29 13:57:50
Temat: Re: tapioka
Od: "neska" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a0ijsi$t10$...@n...onet.pl...
> W naszych czarnoskornych krajach surowe korzenie manioku sa scierane na
> drobno, odciskane (duzo soku), a potem prazone na blasze. Potem przelatuja
> Atlantyk i mnie mieszkaja : stanowia doskonaly "zageszczacz" do sosow i
> fasolki po bretonsku, i cassoulet, i...
Chwila, moment ... ja gdzies czytalam, ze maniok, to sie przerzuwa, wypluwa
i z tej papki robi placki :)
Nie dam sobie glowy za to uciac, ale w Ameryce istnialo zdaje sie plemie
Indian zywiace sie tylko maniokiem (i przez to raczej dyskryminowane przez
reszte plemion).
Duzo szczescia, usmiechu i nieprzypalajacego sie ryzu
zyczy
Neska
|