Data: 2007-07-07 22:04:17
Temat: Re: tarta
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
darkblue wrote:
> a takie pytanie: na ciasto wrzucilem pokrojone w talarki i ulozone na
> okraglo plastry jablek.
> do tego przygotowalem polewe: 2 jajka, 150g cukru, 250 ml smietanki.
> roztrzepane malakserem. do tego dodalem paczke cukru waniliowego
> wlalem na jablka zeby zapiec. i po wyjeciu z piekarnika (upieczeniu) mam
> dosc rzadki srodek (jablka w polewie). czy tak ma byc ? myslalem ze jajka
> sie zetna i zrobia puszysty krem, a sa rzadkie...
Akurat takiego ciasta nie robilam, ale robie quiche, gdzie wlasnie
zalewam rozne wkladki mieszanka smietankowo-jajeczna i scina sie na
amen. W moim przepisie na quiche sa 3 jajka na 220 ml smietanki. Moze za
malo dales jajek i dlatego sie nie scielo?
MB
|