Data: 2005-02-19 19:48:53
Temat: Re: tarta - zakalec
Od: "Minia" <k...@W...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Piec rozgrzac do 220°C/425°F.
> Podsmazyc cebule na masle, ale zdjac, zanim zacznie zmieniac kolor.
> Wymieszac z pozostalymi skladnikami i wlac do upieczonej formy. Piec na
> najnizszej polce okolo 30-40 minut, w zaleznosci od pieca.
> Magdalena Bassett
witam,
dziekuje za wskazowki. niestety, mialam zbyt malo czasu na upieczenie dwoch
tart (znajomych bylo sporo) z chlodzeniem upieczonego ciasa. skorzystalam
wiec z przepisu, wg ktorego na surowe ciasto naklada sie farsz i piecze od
razu calosc. skonczylo sie to kolejnym zakalcem :(
nie daje jednak za wygrana - kolejna tara bedzie na pewno wg twojego
przepisu. licze, ze tym razem sie uda. w koncu do trzech razy sztuka :)
pozdr.
lucy
|