Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia technika smazenia Re: technika smazenia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: technika smazenia

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.pg.gda.pl!not-for-mail
From: sadyl <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: technika smazenia
Date: Fri, 13 Oct 2000 09:43:26 +0200
Organization: Technical University of Gdansk
Lines: 20
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <8s6c7q$1ls$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: sadyl.teleadreson.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunrise.pg.gda.pl 971423059 16920 195.116.119.135 (13 Oct 2000 07:44:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...gda.pl
NNTP-Posting-Date: 13 Oct 2000 07:44:19 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: pl,en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35415
Ukryj nagłówki



Markus wrote:
>
> witam wszystkich,
> Moje pytanie dotyczy czynnosci przed wlozeniem miesiwa na rozgrzany tłuszcz
> pytanie brzmi: czy ma znaczenie wczesniejsze rozgrzanie patelni przed
> wlaniem oleju czy tez jest to bez znaczenia, a wazne jest tylko wlasciwe
> rozgrzanie tłuszczu

IMHO istotna jest temperatura tłuszczu, do którego wkładasz ścierwo.

To czy rozgrzejesz patelnię przed nalaniem oleju, nie ma znaczenia, z
małymi wyjątkami:
- jeśli masz patelnię pokrytą np. teflonem, a przegrzejesz ją (dosyć
znacznie - myślę, że min 300st), to może szlag trafić warstwę teflonu.
- ogrzanie np. świeżo umytej patelni przed wlaniem tłuszczu powoduje
odparowanie kropelek wody, co zapobiega pryskaniu tłuszczu.

sadyl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.10 Anna
13.10 Joanna Duszczyńska
13.10 Magdalena Gierlotka
13.10 sadyl
13.10 Bogusław Kempny
13.10 Anna
13.10 MaryAnne
13.10 Jola L-L
13.10 Joanna Duszczyńska
13.10 Danka
13.10 Danka
14.10 MaryAnne
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6