Data: 2003-09-02 18:22:24
Temat: Re: termometrem w zup
Od: d...@e...net.ae (TomekW)
Pokaż wszystkie nagłówki
Najlepiej zmierzyc temperature kwasnicy wg przepisu Jerzego
>Kwaśnica
>W 1,5 l wody gotujesz ok. 1 kg baraniny z kością, potem oddzielasz od
>kości i porcjujesz.
>Do wywaru dodajesz ok. 30 dkg kapusty kiszonej, 1 dużą pokrojoną cebulę,
>ziele ang., duży ząbek czosnku, pieprz, sól i to jeszcze raz gotujesz. W
>międzyczasie ugotuj garść suszonych grzybów a pokrojone w paski dodaj do
>wywaru wraz z mięsem i pokrojonymi w kostkę 2 dużymi ziemniakami[wcześniej
>ugotowanymi]. Podgotuj i smacznego.
>
>Obie potrawy typowe dla Podhala, dlatego podejrzewam, że ta twoja zupa
>zbójnicka jest jakąś modyfikacją pod gusta ceprów. ;-)))
>Pozdrawiam Jerzy
>
Tomek
bakszysz wrote:
>A mnie przypomniało, że sa termometry do mierzenia temperatury zupy i wtedy
>się wie, czy temperatura jest w sam raz.
>b.
>
>
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|