Data: 2003-09-02 19:16:09
Temat: Re: termometrem w zup
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Najlepiej zmierzyc temperature kwasnicy wg przepisu Jerzego
>
>>Kwaśnica
>>W 1,5 l wody gotujesz ok. 1 kg baraniny z kością, potem oddzielasz od
>>kości i porcjujesz.
>>Do wywaru dodajesz ok. 30 dkg kapusty kiszonej, 1 dużą pokrojoną cebulę,
>>ziele ang., duży ząbek czosnku, pieprz, sól i to jeszcze raz gotujesz. W
>>międzyczasie ugotuj garść suszonych grzybów a pokrojone w paski dodaj do
>>wywaru wraz z mięsem i pokrojonymi w kostkę 2 dużymi ziemniakami[wcześniej
>>ugotowanymi]. Podgotuj i smacznego.
>>
>>Obie potrawy typowe dla Podhala, dlatego podejrzewam, że ta twoja zupa
>>zbójnicka jest jakąś modyfikacją pod gusta ceprów. ;-)))
>>Pozdrawiam Jerzy
>>
>Tomek
>
ja tam bym sie w mierzenie temperatury nie bawila tylko pozarla
zupe i juz. ostatnio sie caly czas parze kukurydza gotowana w
mikrofali...niecierpliowsc naturalna mnie zzera i ani tego
trzymac w rekach ani obgryzac...masoch mam na drugie czy jak?
Trys
K.T. - starannie opakowana
|