Data: 2004-11-29 21:17:44
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lesio5" <l...@w...pI> napisał w wiadomości
>> Ciagle uwazam, ze wczesniejsze nagrzewanie piekarnika przed uzyciem
>> grilla jest bezsensowna:)
>>
>
> Grill słuzy głównie do zapieczenia skórki upieczonego (termoobiegiem)
> ciasta badz miesiwa.
Cos podobnego? Tyle lat pieke, a w zyciu bym nie pomyslala, ze GRILL sluzy
GLOWNIE do zapieczenia skorki ciasta czy miesa.
A ja grilla uzywam do (po prostu)... grillowania potraw. Chyba popelniam
duzy blad;) A jeszcze wiekszy, ze nie nagrzewam wczesniej piekarnika
termoobiegiem
>Jesli cos tylko pieczesz na grillu zuzyjesz duzo wiecej energii niz przy
>wstepnym podgrzaniu.
Jesli pieke na grillu, potrzebuje na to ok. 10-15 min. Nic nie musze
wstepnie podgrzewac (wtedy to dopiero bym zuzyla).
--
Pozdrawiam
Iwona
/Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać./Cyceron
http://koty.wb.pl/galery9/galeria572.html
|